Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

Szolgáltató Adatai:
A szolgáltató neve: Fehérné Szikora Szabina E.V.
A szolgáltató székhelye: 1081 Budapest, Kun u. 4/B 3-24.
E-mail cím: valamikek.info@gmail.com
Adószáma: 66109206-1-42
Telefonszáma: +36 30 356 92 55 (Szabina) ill. +36 70 547 5637 (Károly)
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-szolgáltató adatai: ICON Média Kft.

Rendelés folyamata

 1. A ValamiKék webáruházban (továbbiakban Webáruház) történő vásárlás  elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. A megvásárolható termékekről tájékoztató leírást olvashat az egyes termékeknél feltüntetve azok tulajdonságairra, felhasználási módjára stb. vonatkozóan. További kérdés felmerülése esetén a Kapcsolat oldalon feltüntetett elérhetőségeinken állunk rendelkezésre.
 2. A Webáruházban történő vásárlás regisztrációval vagy regisztráció nélkül is lehetséges.
 3. Minden beérkezett megrendelést 48 órán belül visszaigazolunk a várható szállítási határidővel együtt. (Automata üzenet.)
 4. A megrendelés összegét Vevő a vásárlás végén, online bankkártyás fizetési móddal a Barion rendszerén keresztül, Paypal-lal, banki átutalással vagy banki befizetéssel egyenlítheti ki.
 5. A megrendelés elküldésével Vevő elfogadja a jelen ÁSZF-ben rögzítetteket.
 6. Amint megérkezik számlánkra a megvásárolt termékek ellenértéke, elkezdjük a csomag összeállítását.
 7. Az elkészült csomag a Vevő választásának megfelelően MPL postacsomagként (házhoz), Foxpost csomagként (automatába vagy házhoz) kerül elküldésre, vagy személyesen kerül átadásra (a személyes átvétel helyéről és idejéről telefonon egyeztetünk a Vevővel).
 8. A Vevőnek az általa megadott címre (automatába) kézbesített csomaggal kapcsolatban átvételi kötelezettsége van. Az elállási jog esetleges gyakorlása a csomag átvételét követően lehetséges.

Amennyiben a rendelés hibásan vagy hiányosan került volna benyújtásra, kérjük minél hamarabb lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőségeinken (lásd Kapcsolat oldal).

Gravírozás

Vevő a megrendelés elküldését követően gravírozásmintát kérhet a megadott adatokkal (nevek, dátum stb.). Szett vásárlása esetén három kiválasztott betűtípusra, keret vásárlása esetén egy kiválasztott betűtípusra vonatkozóan ingyenesen elkészítjük és elküldjük azt e-mailben Vevő számára a gravírozás előtt a mintát, hogy dönteni tudjon. Amennyiben ilyen kérés nem érkezik Vevőtől, úgy tekintjük, hogy Vevő elfogadja a kiválasztott betűtípussal való gravírozást. Gravírozást követően reklamációt a betűtípus miatt ilyen esetben nem tudunk elfogadni.

Fizetési lehetőségek

Megrendelése végösszegét a vásárlás végén, online bankkártyás fizetési móddal a Barion rendszerén keresztül, Paypal-lal, banki átutalással vagy banki befizetéssel lehet kifizetni. Meghatározott feltételek teljesülése esetén utánvétes fizetésre is lehetőség van.

Bankkártyás fizetés a Barion rendszeren keresztül

A fizetés még soha nem volt ilyen egyszerű. Bárki fizethet bankkártyával a szokásos módon, vagy kényelmesen, egyetlen jelszóval, ha ingyenesen regisztrál a Barion rendszerében. A mobil applikáció segítségével pedig még spórolhat is.

Kártyaadatai biztonságban vannak, a vásárlók pénzét és adatait az MNB felügyelete és PCI DSS megfelelőség védi.

A Barion Payment Zrt. tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végzik, a 2011-es Elektronikus Pénzről szóló EU direktíva és a 2013. évi CCXXXV. törvény alapján. Engedély száma: H-EN-I-1064/2013 | Intézmény azonosító: 14859034

Bővebb információ: www.barion.com/hu/jogi-hatter/

Banki átutalás / Banki befizetés

A banki befizetéshez, valamint az átutaláshoz a szükséges adatok a következők:

Kedvezményezett neve: Fehérné Szikora Szabina

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 16200223-10151774-00000000

Kedvezményezett bankja: MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.

A rendelésszámot, kérjük, az átutalás Közlemény rovatában tüntesse fel. Amint bankszámlánkra beérkezett a teljes összeg, elkezdjük csomagja összeállítását. A papír alapú számlát is ebben találja majd. Az utalásra a rendelés leadásától számított 3 munkanap áll rendelkezésre.
Késedelmes fizetés esetén a megrendelést jogunkban áll törölni.

Szállítási Feltételek

Foxposttal történő szállítás

Belföldi megrendeléseket Foxposttal automatába és megadott címre (házhoz) is ki tudjuk szállítani. A Foxpost automatákba történő szállítás környezetbarát és kedvező árfekvésű megoldás a csomagjaink Vevőhöz való eljuttatására. A házhoz történő szállítás pedig egy kényelmesebb, minden Vevőnk számára elérhető szállítási mód, törékeny csomag kezelési opcióval.

Postai szállítás – MPL üzleti csomagként

Termékeinket belföldön MPL üzleti csomagként is kiszállíttatjuk házhoz, törékeny kezelési opcióval. Az így feladott csomagokat a posta a csomag feladását követő munkanapon a kívánt címen kézbesíti. Lehetőség van arra is, hogy akár Postaponton vagy csomagautomatánál történjen az átvétel.

Személyes átvétel

Amennyiben egy héten belül lenne szükségük a termékekre, a megrendelés leadása előtt mindenképpen egyeztessenek velünk telefonon! A telefonos egyeztetést követően „nagyon sürgős” elkészítési idővel tudja megrendelni a kiválasztott (egyeztetett) termékeket. 

Korlátozott keretek között lehetőség van személyes átvételre is, előre egyeztetett időpontban Budapesten, az Erkel Színház környékén.

A megrendelt termékek a megrendelés e-mailes visszaigazolását követő a kiválasztott elkészítési idő függvényében kerülnek kiszállításra, ill. átadásra. Normál elkészítési idő esetében ez 2-3 hét, sürgős esetben 1-2 hét, nagyon sürgős esetben 1 hét (utóbbi esetben, kérjük, telefonon egyeztessen velünk rendelé előtt).

Külföldi címre történő szállítás esetén a szállítási költségek eltérnek a belföldön érvényes díjakhoz képest (magasabbak annál). Megrendelés előtt kérjen ajánlatot tőlünk!

Alapvető rendelkezések
A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az  információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Érvényesség és hatály
Ezen Általános Szerződési Feltételek lépnek hatályba a www.valamikek.eu honlapon keresztül történő megrendeléskor. Az ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.valamikek.eu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházában (a továbbiakban: Webáruház ) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződési feltételekben meghatározott Felek között jön létre.

A Webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza. A szerződéskötés nyelve magyar.

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a mindenkor hatályos magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Ektv.”), a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. („Infotv.”) vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Adatkezelési szabályok, adatvédelmi tájékoztató
Számunkra kiemelt fontosságú a rendelkezésére bocsátott személyes adatok védelme, ezért erre kiemelt figyelmet fordítunk.

A megrendelések teljesítéséhez szükséges, alvállalkozók részére történő adatszolgáltatást, valamint a Webáruház üzemeltetőjének történő adatszolgáltatást leszámítva a Webáruház az általa kezelt adatokat az itt közölteken túl harmadik félnek nem adja át.

Kizárólag olyan adatot kérünk a megrendelés során, melyek a teljesítéshez, a vásárlás lebonyolításához elengedhetetlenül szükségesek. A  vásárláskor adatbázisunkban rögzítésre került adatokat a Webáruház saját belső felhasználására, statisztikák készítése céljából elemezheti. A felhasználó kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Webáruház a személyes adatait a fent meghatározott cél érdekében kezelje, feldolgozza, tárolja. A felhasználó tudomásul veszi a tájékoztatást, hogy az adatkezeléshez történő hozzájárulását bármikor módosíthatja, illetve visszavonhatja, továbbá kérheti személyes adatai helyesbítését, törlését, tájékoztatást kérhet az adatkezelésről. A Webáruház mindenben betartja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: Info tv.) szigorú előírásait.

A személyes adat az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző információ -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Személyes adatot kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet kezelni. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlenül szükséges, a cél elérésére alkalmas. Személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Személyes adat kizárólag akkor kezelhető, amennyiben ahhoz az érintett hozzájárul, azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli. A 16. életévét betöltött fiatalkorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozat érvényességéhez, törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges. Az Info tv. előírásai keretein belül gyűjtjük, feldolgozzuk és felhasználjuk a Vevő személyes adatait különösen akkor, amikor a Webáruházon keresztül vásárol. Adatait csak a hatályos jogi előírásoknak és ezen adatvédelmi szabályzatnak megfelelően, valamint a Vevő beleegyezésével használjuk föl. Sok esetben az adatok használata csak pszeudonimizált vagy anonimizált formában történik. Az adatkezelés időtartama a regisztrációtól a regisztráció törléséig tart azzal, hogy számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdés alapján, nyolc évig kötelesek vagyunk megőrizni.

Az Info tv. 14. § alapján Önnek bármikor joga van az adatkezeléshez való hozzájárulását visszavonni.

Amikor rendel tőlünk, a Vevő által megadott személyes adatokat összegyűjtjük, feldolgozzuk és felhasználjuk a vonatkozó hatályos adatvédelmi törvények keretein belül. A Vevőtől kért információk, amelyek a Vevő által igényelt szolgáltatásunk teljesítéséhez szükségesek, az űrlapon kötelező mezőként szerepelnek, a többi adat megadása önkéntes. A szerződések megkötéséhez és végrehajtásához az egyes esetektől függően szükségünk van olyan kapcsolati információkra, mint a név, szállítási és számlázási cím, illetve a Vevő által választott fizetési módról szóló tájékoztatás. Ezen kívül a Vevő adatait használjuk még vásárlói adatbázisunk frissítésére, hogy az adatbázisban csak releváns adat tárolódjon. A Vevői adatbázisban Vevő adatait 1 évig őrizzük meg (számviteli nyilvántartásunkban a számlázáshoz megadott adatokat a törvényi előírásnak megfleleően 8 évig tároljuk). Gépelési hibák elkerülésére és annak biztosítására, hogy a Vevő által rendelt árucikket meg is kapja, a beírt címet teljesség és pontosság tekintetében ellenőrizzük.

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre
Termékeinket csak on-line lehet megrendelni, ugyanakkor lehetőség van személyes átvételre is Budapesten, korlátozott lehetőségek mellett. (Lásd Szállítási Feltételek pontot.) Vállalkozásunk alanyi áfamentes adózó, így az oldalon feltüntetett árak nettó árak, az értékesítés során ezeket ÁFA-val nem terheljük. A házhoz szállítás és csomagolás költségét az egyes termékeknél feltüntetett árak nem tartalmazzák –  ezek postaköltségként a rendelés véglegesítésekor kerülnek hozzáadásra a teljes árhoz.

A webáruházban kínált képkeretek fából, manufakturális keretek között készülnek (értsd: nem futószalagon gyártjuk őket), ebből adódóan az egyes keretek mintázata (a felhasznált faanyag erezetéből kifolyólag), festése, lakkozása kis mértékben eltérhet egymástól, de a termékek végleges minősége minden esetben megfelel magas sztenderdjeinknek.

A webshopon feltüntetett árak változtatásának jogát fenntartjuk (különös tekintettel az aktuális akciókra), de a változtatások nem érintik a már sikeresen elküldött megrendeléseket.

Egyéb rendelkezések
Webáruház köteles az igénybe vevő megrendelésének megérkezését Vevő felé elektronikus úton 48 órán belül visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás Vevő megrendelésének elküldésétől számított, 48 órán belül Vevőhöz nem érkezik meg, Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A fenti szabályoktól eltérhetnek a felek, ha ebben megállapodtak.

Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről a Vevőt haladéktalanul tájékoztatni, valamint a Vevő által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 naptári napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése Szolgáltatót nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.

Elállás joga
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Vevő a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket –  a Kapcsolat fülön szereplő címre szükséges postázni.

Kérjük, hogy elállás esetén írásban nyilatkozzon elállási szándékáról (a visszaküldeni kívánt termékek postázást megelőzően) e-mailban vagy postai levél útján, mely tartalmazza az alábbi adatokat:

 • vásárló neve
 • a megrendelés azonosítója (rendelésszám)
 • indoklás (opcionális)

Amennyiben a vásárló a termék személyre szabását kérte (pl.: képkeret gravírozása), elállási joggal csak minőségi kifogás esetén élhet.

A termék(ek) visszaküldésének költésge Vevőt terheli.

A Vevő hibájából sérülten, vagy hiányosan visszaérkező terméket nem áll módunkban visszavenni, illetve egyéni mérlegelés és a javíthatóság függvényében (beleértve annak költségét is), csökkentett áron visszavehetjük.

Keretek esetében azok dísztárgy jellegéből fakadóan a használt (vagy annak látszó) terméket egyéni mérlegelés alapján, a használat mértékétől és a javíthatóság függvényében egyéni mérlegelés alapján csak csökkentett áron (max. a keret értékének 70%-a) tudjuk csak visszavenni, amennyiben a keret maga nem sérült vagy hiányos.

Garancia, jótállás
Termékeinket magas minőségi elvárások szerint készítjük, csak olyan terméket postázunk, amelyet mi magunk is szívesen használnánk. A csomagolásnál odafigyelünk arra, hogy a termékeinket szállítás közben ne érhesse sérülés, illetve a törékeny áruk szállítása közben felmerülő sérülések, károk elkerülése érdekében törékeny biztosítással postázzuk. Amennyiben a postázást követően mégis hibát észlelne, kérjük haladéktalanul jelezze számunkra és megoldást keresünk a problémára.

Képkeret termékeink fából készültek, ebből adódóan óvni kell a nedvességtől és a hosszan tartó (több napos, folyamatos) direkt napsütéstől. Ezekből adódó károkért garanciát nem vállalunk.

Panaszkezelés
Probléma esetén kérjük haladéktalanul lépjen velünk kapcsolatba a Kapcsolat oldalon található telefonszámunkon vagy e-mail címünkön, hogy minél hamarabb segíteni tudjunk a helyzet mindenki számára megnyugtató megoldásában.

Szerzői jogok
A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni az oldal üzemeltetőjének. írásos hozzájárulás esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet.
A Honlap egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást). A Honlap tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges. A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Vevőnek a Honlapon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók. A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a www.lakajtextil.hu Domain nevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más Domain névre, annak aloldalakra, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának ki listázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad. Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni. A Szolgáltatás igénybevételével Vevő elfogadja, hogy a Szolgáltató a Szolgáltatás igénybevétele során a Vevő által feltöltött adatokat a vonatkozó Adatvédelmi Tájékoztató keretei között bármikor és bárhol, korlátozás és külön díj fizetése nélkül felhasználhatja.

Shopping Cart